Skip to content

EEN BETER MILIEU BEGINT BIJ JEZELF

TOCH?

OF TOCH NIET?


Een beter milieu begint bij jezelf.
Bij deze uitspraak krijgen wij altijd een beetje jeuk. Want het is wel makkelijk op het individu afschuiven, als je bedenkt dat 100 grote bedrijven samen 70% van de CO2 uitstoten.

Begint een beter milieu dan bij de burger of bij een CO2 belasting voor bedrijven?

Neemt niet weg dat ook wij steeds weer groene stapjes zetten! Om onze CO2 footprint te verlagen, onze badkamer plasticvrij te krijgen en onze bijdrage aan de afvalberg te verkleinen. Om goed te doen, maar eerlijk is eerlijk, ook om goed te voelen.

Hieronder wat inspiratie voor als jij ook wat groene stappen wil zetten in je dagelijkse bestaan.

De Klimaat Dokter Giftguide

Gift Guide

Klimaat Dokter Florian is een kei in het geven van duurzame cadeaus: persoonlijk en creatief.

Klimaat Dokter Dagmar krijgt vaak nieuwgierige vragen naar de zero waste producten die zij op haar werk gebruikt.

Dit duo heeft daarom een Gift Guide opgesteld, voor als je een cadeau wil geven die niet teveel bijdraagt aan de afvalberg.

Op persoonlijke titel

Wil je graag in je persoonlijke leven net dat beetje meer doen? Ben je benieuwd welke aspecten van jouw gedrag de meeste klimaat impact hebben? Zorg voor Klimaat heeft een mooi overzicht gemaakt.

Hiermee kun je kijken waar de meeste winst te behalen is en de puntjes op de i zetten. Want als Klimaat Dokter heb je daar vast al stappen in gezet.

Herenboeren

Een manier om positief iets bij te dragen aan lokaal, duurzaam landgebruik en gezonde voeding zonder zelf de moestuin in te hoeven. Als dat jou aanspreekt, dan is Herenboeren wellicht wat voor jou.

Klimaatcrisis aanpakken: wat kun je zelf doen, NOS 2021

Dit nieuwbericht bevat een mooie infograph met voorbeelden van de impact van persoonlijke gedragsverandering. Zeer inzichtelijk.