Skip to content

LUIE STOEL

De wereld verbeteren kan ook met de voetjes omhoog”

Vanaf je luie stoel

We horen ‘m allemaal wel eens, dat stemmetje dat zegt: “ga nou eens wat voor het klimaat doen!“. Maar keer op keer eindig je na een lange dag mensen behandelen languit op de bank met je telefoon in je hand, te scrollen en swipen in het oneindige…

Deze positie is ideaal voor De Klimaat Dokter die het wel wíl, maar nú nog even niet kan. Hieronder staan tips die je simpel en makkelijk kan vinden op internet en binnen 2-3 minuten hebt ingevuld. Zo kom je tot rust én help je de natuur de goede richting op!

Manifest voor Medici

MilieuPlatform Zorg (MPZ) heeft in 2020 een Manifest voor medici opgesteld. Met dit manifest laten artsen zien dat ze aandacht voor verduurzaming in de Nederlandse zorg belangrijk vinden en is het een oproep voor de overheid om verduurzaming een hogere prioriteit in onze samenleving te geven. Inmiddels zijn er meer dan 1000 medici die het hebben ondertekend! Laat je steun horen en onderteken het Manifest!

Shell klimaat rechtszaak

Vind jij ook dat de grote vervuilers van de wereld gestopt moeten worden? De milieudefensie uit Nederland is de eerste dappere partij die het opneemt tegen één van de machtigste bedrijven ter wereld: Shell, de grootste vervuiler van Nederland. 

Deze rechtzaak wordt over de hele wereld gevolgd en is een voorbeeld voor alle komende zaken tegen de industriereuzen. Rechtzaken kosten geld, help jij Milieudefensie met een donatie?

De eerlijke geldwijzer

Geen zin om je bank of verzekering te wijzigen? Stuur dan op zijn mínst een bericht naar ze dat je vind dat ze meer aan klimaatbeleid moeten doen! Een compliment naar jou goede geldverstrekker is trouwens ook heel attent. De eerlijke geldwijzer heeft het heel makkelijk voor je gemaakt!

DeGoedeZaak

DeGoedeZaak De Klimaat Dokter

DeGoedeZaak ondersteunt progressieve acties en campagnes door middel van een platform, advies en een groot bereik onder hun bestaande leden.

Wil je dit vanaf je stoel doen? Steun een lopende campagne, deel campagnes met kennissen en doneer aan waarin je gelooft!

Heb jij luie tips?

Weet jij nog ‘makkelijke’ manieren voor het klimaat? Laat het ons weten via de ideeënbus.