NASCHOLINGSDAG

Vol vertrouwen groen dokteren

VAN KLIMAAT ZORGEN NAAR GROENE ZORG


We kunnen niet meer om de klimaatcrisis heen. Het landelijke nieuws en ook de medische vakbladen besteden er steeds meer aandacht aan.

Natuurlijk wil je daaraan een steentje bijdragen. Veel klimaat bewuste collega’s zijn in hun privé sfeer al langer bezig met duurzaamheid. Maar hoe geef je vorm aan duurzaamheid in je werk als dokter?

Op deze inspirerende dag helpen we je in deze zoektocht. Met een kader van theoretische kennis werk je op interactieve wijze toe naar je eigen visie op duurzame zorg en een manier om hierin een positieve bijdrage te leveren die bij JOU past.

Want ook al hebben we hetzelfde doel, er is geen one size fits all. Wij durven te beloven dat er voor iedereen een manier is om bij te dragen aan de duurzame zorgtransitie waar je energie uit haalt. En wij helpen je die zoeken op 24 september hartje Utrecht.

Klimaat en gezondheid, quick fixes en high impact projecten, klimaatpsychologie en nog veel meer. Kijk hieronder voor meer informatie over het programma en de docenten.

Schrijf je snel in!

Eerdere deelnemers

“Urgent en relevant, duurzaamheid op een behapbare, realistische en eerlijk dagelijks toepasbare wijze gepresenteerd.”

“Super inspirerende, originele nascholing! Belangrijk voor alle zorgmedewerkers”

“Goede nascholing, inspirerend, leuke werkvormen en heel praktijkgericht!”

“Een verrijking om mee te maken”

“Als je een nascholing over duurzaamheid wilt doen met veel praktische handvatten zonder belerende toon dan is deze een aanrader!”

“Super leuke en inspirerende motiverende positieve nascholing!”

“Deze nascholing helpt inzicht te verschaffen wat jezelf in de praktijk kan doen om een positief effect te bewerkstelligen op het klimaat. Er is ruimte om te reflecteren zonder oordeel. Daardoor word je uitgenodigd om na te denken zonder drang over je eigen gedrag. Een aanrader en leuk gepresenteerd!”

PROGRAMMA

In één dag van informatie, naar inspiratie, naar DOEN. De dag is opgesplitst in 4 delen, met pauzes tussendoor. Geen dag met enkel colleges, maar vol afwisseling samen leren.

Klimaat & gezondheid(szorg)

In dit onderdeel nemen we je in vogelvlucht mee door de wetenschap rondom klimaat en gezondheid. We gaan bijvoorbeeld in op de invloed van de klimaatcrisis op gezondheid en het effect van de gezondheidszorg op het klimaat.

Daarnaast leer je waar de knelpunten en de mogelijkheden liggen in de verduurzaming van de zorg. We verkennen de stakeholders en waar onze eigen invloedssfeer ligt als individuele dokter.

Praktijk

Hoe kun je concreet met duurzaamheid aan de slag? Welke praktische verbeteringen liggen er voor het oprapen? In deel twee laten we zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om groene stappen te zetten.

Op welke punten in de bedrijfsvoering is winst te behalen? We behandelen de quick wins en high impact projecten. Goede voorbeelden en wat we daaruit kunnen leren. Wat past bij jou en waar heb jij de energie en de ruimte voor? Op welke manier kan JIJ positieve impact maken?

Hoe trek je collega’s over de streep?

Iedere verandering wekt weerstand op. Hoe ga je hiermee om? Hoe trek je collega’s over de streep zonder met een vingertje te wijzen?

Met een combinatie van klimaat psychologie, verandermanagement en organisatiekunde helpen we je op weg. Zowel met theoretische achtergrond als de praktische vertaling daarvan.

Waar ga je maandag mee aan de slag?

In dit laatste deel maken we één of meerdere doelen concreet, we maken een opzet van een plan en formuleren de eerste stap waar je maandag direct mee aan de slag kunt.

Of dit nu een grote of een kleine stap is: het belangrijkste is dat het bij jou past. Bij jou als persoon en bij de fase van werk en privé waar je nu inzit. Want als het goed aansluit dan geeft het je energie, in plaats van enkel energie te kosten.

Zo nodig helpen we je aan de juiste connecties die jou na vandaag nog verder kunnen helpen.

DOCENTEN

Foto: Paul Tolenaar

Anne Roosendaal

Anne is oprichter van De Klimaat Dokter en tevens Specialist Ouderengeneeskunde. Naast onderwijservaring heeft zij de opleiding gevolgd tot Klimaat Coach bij KlimaatGesprekken.

Ze straalt enthousiasme uit en is goed in creatief en oplossingsgericht denken. Met een mix van professionaliteit en gepaste brutaliteit zet zij zich in voor de verduurzaming van de zorg.

Dean smits

Déan Smits

Déan heeft als praktijk- en wijkmanager hands-on ervaring in het verduurzamen van huisartsenpraktijken. Daarnaast is ze ervaren in het professionaliseren en toekomstbestendig veranderen van organisaties.

Met haar talent voor motiveren en verbinden is zij bij uitstek een docent die jou inzicht geeft in jouw positie en wegwijs maakt in hoe jij jouw collega’s mee kunt krijgen.

9 april 2022
Praktijk Nascholingsdag
9 april 2022

Wanneer?

Data:
Zaterdag 9 April 2022 (geweest)
Zaterdag 21 mei 2022 (geweest)
Zaterdag 24 september 2022

Tijd:
9.00-16.30

Waar?

Het Hof van Cartesius

Vlampijpstraat 84-94, Utrecht

Wie?

Deze nascholing is gericht op artsen, maar van toegevoegde waarde voor iedere zorgprofessional die vanuit haar beroep aan de slag wil met klimaat en duurzaamheid.

Kosten?

Van: 297,- Euro ex BTW
Voor: 297,- Euro incl BTW

Inclusief koffie, thee en een vegetarische lunch

Punten?

5 Accreditatiepunten
Accreditatie via ABC1 (Huisarts, SO, AVG)

Geen huisarts, SO of AVG?
Andere specialismen kunnen tot 25% van hun punten uit een nascholing van een ander specialisme verdienen, dus grote kans dat ook jij in aanmerking komt voor de 5 punten.

JA IK DOE MEE!

We werken met kleine groepen van maximaal 15 deelnemers, dus schrijf je snel in! Wil je deze scholing wel graag volgen maar kun je beide data niet? Laat het ons weten via info@deklimaatdokter.nl dan houden we je op de hoogte zodra er een nieuwe datum bij komt.