SEPTEMBER

Tips & tools: De zorg kan groener! Donderdag 2 september. 16.00-17.00

In de zorg zetten we ons dagelijks in om de gezondheid te bevorderen. Maar hierdoor draagt de sector ook grootschalig bij aan de klimaatcrisis, en daarmee aan ziekte. Het goede nieuws is: de zorg  kan veel groener! Alleen hoe pak je dat aan als zorgverlener?
Dit webinar is voor zorgverleners die willen weten hoe zij hun groene ambities om kunnen zetten naar impactvolle, concrete plannen.

Door wie: Green deal duurzame zorg in samenwerking met VWS

De invloed van klimaat op gezondheid.
Maandag 13 september. 19.30- 21.30

Stijgende temperaturen, extreme weersfenomenen, hoge fijnstofconcentraties. Dit zijn allemaal verschijnselen die gerelateerd zijn aan klimaatverandering. Ze hebben invloed op de volksgezondheid en zullen de komende jaren nieuwe uitdagingen voor ons zorgverleners vormen. Wat kunnen wij verwachten in onze spreekkamers en ziekenhuizen te gaan zien? Hoe moeten we omgaan met de nieuwe zorgvragen? Wat is de taak van de zorgverlener?

In dit webinar geven we een introductie van het onderwerp klimaatverandering en gezondheid en bieden we handvatten voor de zorgverlener. Accreditatie is aangevraagd.

Door wie: Zorg voor klimaat

Duurzaam Dokteren: Isoleren of compenseren?
Donderdag 23 september. 19.45-21:30

Voor zowel AIOS huisartsgeneeskunde als huisartsen organiseert de werkgroep duurzaamheid van de Lovah de derde webinar over verduurzaming. Deze keer gaat het over de praktijk (het gebouw) en de uitstoot van het bedrijf.

Ook voor andere beroepsgroepen leuk, je kan het ook op je eigen huis toepassen.

Door wie: LOVAH

Sustainable healthcare en zinnige zorg, wat is de urgentie achter beide thema’s? Vrijdag 24 september 10.00

Wat doen we aan de enorme rest afvalstromen die uit zorgorganisaties, maar ook vanuit de farmaciebedrijven worden geproduceerd? Medicijnresten die in het afvalwater terecht komen, het incontinentiemateriaal dat in het afval verdwijnt, al die sterke schoonmaakmiddelen waarmee wordt gewerkt en de enorme berg afval die al na één operatie overblijft? En hoe kunnen we de zorg ook zo organiseren, betaalbaar en kwalitatief goed blijven aanbieden, zodat we het over 20 jaar het nog hebben en ook de CO2-footprint wordt verlaagd?

Door wie: Health Valley Nederland

MPZ Webinars

MPZ doet steeds meer digitaal. Via Zoom en Teams werkt MPZ aan kennisverspreiding door het houden van online bijeenkomsten en webinars. De volgende staan in september op de agenda

7 september:
Duurzame voeding 14.30-15.30

14 september:
Groene Medici 11.00-12.00

28 september:
Duurzaam Vervoer 11.00-12.00