Skip to content

DE KLIMAAT DOKTERSTAS

Bankpas

Groene Geldzaken

Laat je geld voor je spreken. Hoe je met je keuze van bank en verzekering kan bijdragen.

De wereld verbeteren was nog nooit zo makkelijk.

De Klimaat Dokterstas

De Duurzame Huisarts

De duurzame huisarts is een groep huisartsen met een groene missie. Naast hun eigen projecten, willen zij hun collega huisartsen op weg helpen. Dit deel van de site is momenteel aan het updaten.

Hoe zet je als huisartsenpraktijk stappen in de goede richting? Wat kun je als waarnemer doen aan duurzaamheid onder werktijd? Hoe voer je groene ambities door in de spreekkamer?

Een antwoord op deze vragen vind je hier! Direct toepasbare tips, handige nascholingen en gesprekken met collega huisartsen vol goede adviezen.

Duurzaamheid bij je werkgever

Alle zorginstanties aangesloten bij de Green deal, dat is ons streven. Hoe kan jij ons daarbij helpen?

Een stappenplan vol tips, waarmee jij je werkgever kan motiveren zich aan te sluiten. Achtergrond informatie over hoe het nou zit met duurzame bedrijfsvoering. Waar valt de meeste winst te behalen? Welke hulpmiddelen zijn er?

Het voelt misschien of je weinig invloed hebt op de gang van zaken als je werkt in een ziekenhuis of VVT instelling, maar je kan meer bereiken dan je denkt!

De Klimaat Dokter Luie activist

Ontketen je innerlijke activist

Klimaat dokter Anne heeft activisme met weinig tijd tot een kunst verheven.

Van je aansluiten bij een brievenactie, tot met een protestbord bij een fysieke actie staan, activisme kent vele vormen en kan al beginnen thuis op de bank.

Kijk hier wat de mogelijkheden zijn en wat bij je past.

Evidence based medicine

Kennis is macht

De klimaatcrisis is een crisis voor de gezondheidszorg. Het tegengaan van de klimaatcrisis is evidence based medicine.

We snappen dat je het al druk zat hebt met het bijhouden van vakliteratuur. Daarom een handig overzicht van nascholingen, webinars en overzichtsartikelen. We maken het je graag makkelijk.

Persoonlijke titel

Een beter milieu begint bij jezelf

Over deze titel valt natuurlijk te twisten. Maar ben jij op zoek naar groene stappen die je in je eigen dagelijkse leven kan toepassen?

Inspiratie voor groene cadeaus, duurzaam voedsel en andere onmisbare zaken. Als je niet zonder kan, wel zo mooi als het klimaat vriendelijk kan.

Vanuit je luie stoel

Vanaf je luie stoel

Ben jij die arts die wel weet dat je íets wil doen voor de toekomst van de aarde, maar óók even met de voetjes omhoog moet?

Geen tijd, maar wel klimaatstress?

Kijk hoe je met een paar drukken op de knop al kan ‘vergroenen’!

Groene zorg

Initiatieven duurzame zorg

We zijn niet de enige die ons hardmaken voor duurzame zorg in Nederland, gelukkig maar. Als Klimaat Dokter hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Het leukste is om in contact te komen met gelijkgestemden, die vol goede moed zich inzetten.

Hier een overzicht van de bestaande initiatieven duurzame zorg waarbij jij je aan kan sluiten.