Skip to content

DOEN

“Als je niets verandert, verandert er niets”

Groen doen


Je bent niet alleen dokter, je bent ook mens. Vaak is er nog een harde knip tussen deze twee rollen. Terwijl je ook met je persoonlijke duurzame reis op de werkvloer positieve impact kan maken.

Door zelf groene stappen te zetten, verklein je de negatieve impact die je hebt. Als je over deze groene stappen deelt, ook met collega’s, vergroot je de positieve impact die je maakt.

Ik durf te wedden, dat er nog voldoende laaghangend fruit is waarmee jij persoonlijk kan vergroenen! Hieronder vind je daarvoor handvatten en inspiratie.

EFFECTIEF VERDUURZAMEN

De 5 categorieën waarin de gemiddelde Nederlander het meest impact mee kan maken: spullen, auto, huis, vlees, vliegen.

Als je hiermee aan de slag gaat kun je de meeste meters maken, wel zo fijn. Babette Porcelijn bracht dit in kaart en schreef hierover het boek ‘De verbogen impact’.

Op de site kun je een test invullen hoe groot jouw voetafdruk is, waar voor jou de meeste winst te behalen valt én tools om je hierbij te helpen.

De Klimaat Dokter Groene Geldzaken Eerlijke Bankwijzer

Groene geldzaken

Geld is macht. Of je nu veel of weinig op de bankrekening hebt staan, ook jij kan goede dingen met je geld doen. 

Jouw bank, verzekeraar en pensioenfonds hebben namelijk miljarden die ze investeren. Door te kiezen voor een die dit duurzaam doet, laat jij jouw geld duurzaam werk doen.

Activist

De klimaat activist

Aan activisme kleeft een radicale bijklank. Terwijl het een effectieve manier is van je stem laten horen die niet radicaal hoeft te zijn.

Over activisme in allerlei vormen, lees je hier. Met of zonder lijm: Voor iedereen is er een vorm die past. 

GroeneInspiratie

Groene inspiratie

The Greenlist is een online magazine voor mensen die op zoek zijn naar een duurzamer leven. 

Met artikelen over mode, reizen, eten en nog veel meer. Het biedt informatie, inspiratie en laat zien dat verduurzamen hartstikke leuk is.

KLIMAATGESPREKKEN

Stichting klimaatgesprekken verzorgt workshopreeksen waarbij je met een kleine groep gelijkgestemden, onder begeleiding van een klimaatcoach, op een positieve en praktische manier aan de slag gaat om je voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten.

Regelmatig starten nieuwe workshopreeksen. Kijk op de site wanneer er in jouw regio een start, of schrijf je in voor een online reeks.

Gesprekken over klimaat en duurzaamheid kunnen weerstand opwekken. Hoe je deze gesprekken voert op een positieve en gezellige manier leer je in de gratis e-course van klimaatgesprekken.

Hoe begin je erover? Hoe reageer je op negatieve opmerkingen? Hoe kun je erover delen op social media? Het komt allemaal aan bod.